Izvještaj MUP-a ZDK za 15.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca  preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 14.05.2013. godine, u 23,00 sati, u mjestu Lašva, na željezničkoj stanici, izvršena je teška krađa bakarnog kabla u dužini od 60 metara vlasništvo Željeznica Federacije BiH. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, dok se od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju počinioca istog.

Tešanj

Dana 15.05.2013. godine, u objektu Doma zdravlja Tešanj, izvršena je krađa mobilnog telefona marke “Sony Ericsson” i novčanika, u kojem su se nalazile bankovne kartice, lična karta, vozačka dozvola i novac vlasništvo Č.D.. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close