Izvještaj MUP-a ZDK za 15.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.01.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 15.01.2013. godine, u ulici Mejdandžik, od strane Đ.E. iz Zenice, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 850-T-210, vlasništvo K.A. Lice Đ.A. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 15.01.2013. godine, u ulici Zenička, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo H.I., iz kojeg je otuđen jedan laptop i manja količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica

Dana 15.01.2013. godine, na raskrsnici ulica Prve zeničke brigade i Goraždanska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka A45-A-843, kojim je upravljala O.E. iz Zenice, i nepoznato vozilo sa nepoznatim vozačem, kojom prilikom je suvozač iz vozila fiat, O.H. iz Zenice, zadobila lake tjelesne povrede.

Kakanj

Dana 15.01.2013. godine, na regionalnom putu Kakanj – Kraljeva Sutjeska, u mjestu Haljinići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo BMW, registarskih oznaka O31-M-333, kojim je upravljao A.K. iz Kaknja, i pješaci: D.M., B.M. i Š.E., svi iz Kaknja. U saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao D.M., dok su B.M. i Š.E. zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Kakanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close