Izvještaj MUP-a ZDK za 14.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 14.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 14.11.2012. godine, u mjestu Pečuj, na parking prostoru, u vršenju krađe goriva iz teretnog motornog vozila mercedes, registarskih oznaka J94-K-411, vlasništvo preduzeća „Nadineks“, policijski službenici Policijske stanice Centar zatekli su lica Ć.A. i K.A., oba iz Zenice. Lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 14.11.2012. godine, u mjestu Šareni Hanovi, od strane K.A. i H.E., oba iz Visokog, izvršeno je razbojništvo nad I.E. iz Visokog, kojom prilikom su od istog otuđili putničko motorno vozilo ford-eskort, registarskih oznaka 745-J-555. Policijski službenici su navedene počinioce krivičnog djela lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je otuđeno vozilo pronađeno i vraćeno vlasniku.

Zavidovići

U toku noći 13/14.11.2012. godine, u mjestu Gare-Vozuća, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.S., odakle je otuđena određena količina predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 14.11.2012. godine, u mjestu Bukva, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka 154-K-360, kojim je upravljao S.A. iz Tešnja, putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka A48-M-965, kojim je upravljao H.A. iz Tešnja, i parkirano putničko motorno vozilo ford, registarskih oznaka A16-K-375, vlasništvo S.M. iz Tešnja. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač vozila peugeot, kao i suvozač u vozilu golf, H.M. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close