Izvještaj MUP-a ZDK za 14.10.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 14.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 14.10.2014. godine, u ulici Muhameda Seida Serdarevića, u UO „Randers“, od strane lica Č.S. iz Zenice izvršena su krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je došlo do oštećenja nadzornih kamera, monitora i drugog inventara. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Breza

Dana 14.10.2014. godine, u mjestu Potkraj, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E36-K-489, kojim je upravljao Č.L. iz Breze. Prilikom pregleda suvozača L.F. iz Breze isti je od sebe odbacio jednu kapsulu sa nepoznatom praškastom supstancom koja asocira na opojnu drogu, dok je Č.L. od sebe odbacio dva paketića od papira u kojem se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 0,55 grama. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

U vremenskom periodu od 12.10. do 14.10.2014. godine, u ulici Titova, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo G.K., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog i srebrnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 14.10.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Klopče, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K32-A-879, kojim je upravljao B.O. iz Zenice, i pješak K.F. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Vareš

Dana 14.10.2014. godine, u mjestu Kokoščići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-kombi“, registarskih oznaka A35-E-508, kojim je upravljao B.J. iz Breze. Tom prilikom, navedeni vozač, kao i saputnik G.L.C. iz Njemačke, zadobili su lake tjelesne povrede, dok je saputnik B.H. iz Njemačke zadobila teške tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close