Izvještaj MUP-a ZDK za 14.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 14.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 14.05.2013. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kiosk “Tobacco-Press”, iz kojeg je otuđena određena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 14.05.2013. godine, u Policijsku stanicu Visoko obratio se B.S. iz Visokog, i prijavio da je dana 13.05.2013. godine, od strane J.Dž. iz Visokog, prilikom razmjene novca zaprimio dvije novčanice od 50 KM koje asociraju na falsifikat. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na provjeri navoda iz prijave i dokumentovanju navedenog događaja.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close