Izvještaj MUP-a ZDK za 14.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 14.04.2014
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 13/14.04.2014. godine, u ulici Mehmeda Spahe, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu „Trgomarket“, iz koje je otuđena neutvrđena količina kozmetike, alkoholnog pića, te kasa u kojoj se nalazila određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 13/14.04.2014.godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vulkanizersku radnju, vlasništvo I.M., iz koje je otuđena određena količina novca, te nekoliko akumulatora, guma i neutvrđena količina motornog ulja. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

U toku noći 13/14.04.2014. godine, u mjestu Gornja Golubinja, iz tora u vlasništvu H.J., izvršena je krađa jednog jagnjeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 14.04.2014. godine, u ulici Branilaca, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka NM87-78K, kojim je upravljao M.M. iz Kaknja, i pješak K.A. iz Kaknja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close