Izvještaj MUP-a ZDK za 14.01.2015.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 14.01.2015.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja: naročito drskim ponašanjem i vikom, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 14.01.2015. godine, u 19,15 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane nepoznatog maskiranog lica izvršen je pokušaj razbojništva nad radnicom kioska „iNovine“. Istog dana, u 19,35 sati, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, službenici uniformisane policije su, zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo, lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama lice S.N. iz Zenice.

Dana 14.01.2015. godine, u ulici Ćurukovića put, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa ženske torbice sa ramena lica D.M. iz Zenice. Izvršen jeuviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 14.01.2015. godine, u ulici Selima ef. Merdanovića, od strane Š.M. iz Kaknja, izvršena je krađa ženske torbice sa ramena lica K.S. iz Kaknja. Lice Š.M. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close