Izvještaj MUP-a ZDK za 14.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 14.01.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13/14.01.2013. godine, u ulici Trg rudara, izvršena je teška krađa u kiosk, vlasništvo firme „Edo prom“, iz kojeg je otuđena neutvrđena količina prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 14.01.2013. godine, u prostorijama Policijske uprave I, kod lica H.S. iz Zenice pronađeno je 13,35 grama biljne materije koja je asocirala na opojnu drogu marihuanu. Lice je lišeno slobode te zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Žepče

Dana 13/14.01.2013. godine, u mjestu Golubinja, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo C.I., iz koje je otuđena određena količina predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 14.01.2013. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Kosova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka 130-T-473, kojim je upravljao V.I. iz Orašja, i teretno motorno vozilo man, registarskih oznaka 816-A-191, sa priključnim vozilom koegel, registarskih oznaka A32-K-466, kojim je upravljao R.E. iz Gradačca. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobio je J.T. iz Šamca, suvozač u vozilu mercedes. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close