Izvještaj MUP-a ZDK za 13.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, fizičkim napadom, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.12.2012. godine, u ulici Trg rudara, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad S.A. iz Zenice, od kojeg je otuđen mobilni telefon i određena količina novca. Policijski službenici su izvršili uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 13.12.2012. godine, u ulici Safvet-bega Bašagića, službenici uniformisane policije legitimisali su S.A. iz Zenice, kod kojeg su prilikom pregleda pronađena dva paketića, bruto težine 7,40 grama, sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. S.A. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close