Izvještaj MUP-a ZDK za 13.11.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 13.11.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 13.11.2014. godine, u 20,05 sati, obavještena je Policijska stanica Visoko da je u mjestu Arnautovići, u marketu „AB“, od strane dva NN maskirana lica izvršeno razbojništvo nad radnicama navedenog marketa, kojom prilikom je otuđena određena količina novca i cigareta. Istražitelji Policijske stanice Visoko su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Žepče

Dana 13.11.2014. godine, u vremenu od 11,00 do 11,30 sati, u mjestu Ozimica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.J. Tom prilikom, iz kuće je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 13.11.2014. godine, u 10,55 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Jetta“, registarskih oznaka K77-M-895, kojim je upravljao A.M. iz Kaknja, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 094-A-782, kojim je upravljao K.F. iz Kaknja. Tom prilikom, A.M. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je K.F. zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još 20 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close