Izvještaj MUP-a ZDK za 13.10.2014.

U prilogu donosimo izvjestaj MUP-a ZDK za 13.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 12/13.10.2014.godine, u ulici Branilaca Bosne, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije Stranke dijaspore BiH, kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršila uviđajna ekipa Policijske uprave I.

Dana 13.10.2014. godine, u ulici Goraždanska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat, vlasništvo G.L., odakle je otuđena šivaća mašina, motor od zamrzivača i određena količina željeza. Od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Crkvice navedeni predmeti su pronađeni na otpadu sekundarnih sirovina „Binela komerc“, u ulici Bistua Nuova u Zenici, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close