Izvještaj MUP-a ZDK za 13.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 13.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.08.2014. godine, u ulici Štrosmajerova, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi A.Š., kojom prilikom je pronađena određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, te zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeni A.Š. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 13.08.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Papratnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka T95-E-846, kojim je upravljao T.F. iz Žepča, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf”, registarskih oznaka M39-K-619, kojim je upravljao N.A. iz Žepča. Tom prilikom, navedeni vozač N.A., te N.Đ., saputnica u istom vozilu, zadobili su teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.
Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close