Izvještaj MUP-a ZDK za 13.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.05.2014. godine, u ulici Vardište, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršeno je legitimisanje i pregled lica K.A. iz Zenice. Prilikom pregleda navedenog lica pronađena je zeljasta materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 3,70 grama. K.A. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

U toku noći 12/13.05.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kafe-bar „Like“, vlasništvo H.A., iz kojeg je otuđen laptop i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Doboj Jug

Dana 13.05.2014. godine, na putu M-17, u mjestu Mravići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A38-O-638, kojim je upravljao H.I., dok su se u vozilu nalazili saputnici F.N. i S.S., svi iz Teslića. Prilikom pregleda H.I., u jakni je pronađeno 11 manjih i jedan veći smotuljak, bruto težine 11,8 grama, u kojima se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. H.I. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 13.05.2014. godine, na putu M-17, u mjestu Stara Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka K98-T-151, kojim je upravljala A.V. iz Zenice, i biciklista T.E. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj odstrane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close