Izvještaj MUP-a ZDK za 13.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.04.2014

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 12/13.04.2014. godine, u ulici Londža, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu “Unikat”, iz koje je otuđena neutvrđena količina obuće. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 13.04.2014. godine, u ulici Fra Grge Martića, od strane P.J. iz Zenice izvršeno je krivično djelo teška krađa u više podrumskih prostorija. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U toku noći 12/13.04.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovačku radnju „Metalic“, vlasništvo L.S., iz koje je otuđena određena količina tehničkih aparata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 13.04.2014. godine, u mjestu Brezik, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo B.Š., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA


Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close