Izvještaj MUP-a ZDK za 13.02.2015.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 13.02.2015.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u trinaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je sedam krivičnih djela.

Maglaj

U toku noći 12/13.02.2015. godine,u ul.Abdulaha Mahmutagića br. 1, općina Maglaj, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuće vl. E.D. iz Maglaja, a iz koje je tom prilikom otuđen jedan trimer za travu marke “Stil” naranđaste boje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj uz upoznavanje tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Visoko

Dana 12.02.2015. godine,u 23,25 sati, u ul. Klisa, općina Visoko došlo je do požara na kući vl. Z.H. iz Sarajeva, u kojoj trenutno niko nije nastanjen. U 00,40 sati od strane vatrogasne brigade Visoko je lokalizovan požar. Izvršen uviđaj od strane PPZ inspektor MUP-a ZE-DO Kantona i stražitelja PS Visoko.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close