Izvještaj MUP-a ZDK za 13.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Maglaj

Dana 13.02.2013. godine, u ulici Prvi mart, od strane dva lica izvršeno je razbojništvo nad M.D., od kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 13.02.2013. godine, u mjestu Begov Han, izvršena je krađa devet akumulatora iz napojne stanice, vlasništvo preduzeća Željeznice F BiH. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Žepče

Dana 13.02.2013. godine, na lokalnom putu, u mjestu Gornja Lovnica, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila fiat uno, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Z.I. iz Žepča. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su saputnici I.P. i G.R. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close