Izvještaj MUP-a ZDK za 13.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.01.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 12/13.01.2013. godine, u ulici Ćurukovića put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo A.R., iz kojeg je otuđena kutija sa zlatnim nakitom. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 13.01.2013. godine, u mjestu Roščevina, od strane: Š.A., Š.S. i R.M. izvršena je krađa zaštitne ograde na autoputu A-1. Službenici policije su navedena lica lišili slobode, na licu mjesta je izvršen uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 12/13.01.2013. godine, u mjestu Maoča, izvršena je teška krađa u prostorije osnovne škole, iz koje je otuđen kompjuter sa štampačem. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 13.01.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Tušnjići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila passat, registarskih oznaka T02-O-185, kojiim je upravljao A.S. Tom prilikom, isti je zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close