Izvještaj MUP-a ZDK za 12.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 12.12.2012. godine, u ulici Bistua Nuova, od strane Š.D. iz Zenice izvršeno je krivično djelo fizičkim napadom i nanošenjem teških tjelesnih povreda licu K.V., koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Od strane službenika policije Š.D. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, te je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Kakanj

U toku noći 11/12.12.2012. godine, u mjestu Haljinići, izvršena je teška krađa u sušnicu, vlasništvo P.I., iz koje je otuđena određena količina suhog mesa. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 12.12.2012. godine, na magistralnom putu M-5, u mjestu Donji Lučani, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka A17-T-207, kojim je upravljao M.S. iz Žepča, i putničko motorno vozilo škoda fabia, registarskih oznaka J90-M-6412, kojim je upravljao K.H. iz Sarajeva. Tom prilikom, vozač vozila škoda fabia je smrtno stradao. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close