Izvještaj MUP-a ZDK za 12.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 12.09.2013. godine, u ulici Dahirovac, od strane P.A. iz Visokog izvršena je provala u šest podrumskih prostorija. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

U toku noći 11/12.09.2013. godine, u ulici 309. brdske brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo S.I., iz kojeg je otuđen laptop, fotoaparat i određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 12.09.2013. godine, u mjestu Moševac, od strane A.H. izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila golf, registarskih oznaka O61-K-304, vlasništvo Dž.A. Lice A.H. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 12.09.2013. godine, u ulici Alije Izetbegovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo kombi, registarskih oznaka T69-E-441, kojim je upravljao S.N. iz Zenice, i pješak Č.S. iz Kaknja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 12.09.2013. godine, u mjestu Jelah Polje, na regionalnom putu Prnjavor-Novi Šeher, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat-punto, registarskih oznaka O33-A-348, kojim je upravljala O.A., i biciklista K.H., rođen 1941. godine, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Navedeno lice je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je od zadobijenih povreda preminulo. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 12.09.2013. godine, u mjestu Goliješnica, na magistralnom putu M-17, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 008-T-380, kojim je upravljao S.D. iz Žepča, putničko motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka T38-E-672, kojim je upravljao J.A. iz Žepča, putničko motorno vozilo škoda, registarskih oznaka M72-A-350, kojim je upravljao J.S. iz Sarajeva, i teretno motorno vozilo man, registarskih oznaka A74-T-145, kojim je upravljao I.F. iz Gradačca. Tom prilikom, od zadobijenih povreda, u bolnici u Žepču preminuo je navedeni S.D., rođen 1983. godine, dok su lake tjelesne povrede zadobili navedeni vozač I.F. i suvozač u vozilu golf M.A. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, kojim je rukovodio dežurni tužila Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close