Izvještaj MUP-a ZDK za 12.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 12.06.2014.
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 12.06.2014. godine, u ulici Talića brdo, izvršena je krađa određenog iznosa novca od lica B.N. iz Zenice. Istog dana, u ulici Armije BiH u Zenici, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije slobode je lišen M.M. iz Zenice, nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 11.06.2014. godine, u 22,40 sati, u ulici Maršala Tita, istražitelji Policijske stanice Tešanj su izvršili legitimisanje i pregled lica B.E. iz Tešnja, kojom prilikom su kod istog pronađena dva pvc paketića, bruto težine 23,63 grama i 0,29 grama, u kojima se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Doboj Jug

Dana 12.06.2014. godine, u mjestu Krsno Polje, izvršeno je krivično djelo nanošenjem tjelesnih povreda od strane M.M. prema T.S., oba iz Maglaja. Tom prilikom, T.S. je zadobio povrede neutvrđenog stepena, te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close