Izvještaj MUP-a ZDK za 12.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu 10-12.05.2014. godine, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf I“, bez registarskih oznaka, vlasništvo B.F. iz Zenice. Dana 12.05.2014. godine, obavještena je Policijska stanica Centar da se u naselju Gradište-Rača, nalazi vozilo „VW-Golf I“, za koje je uviđajem od strane službenika Policijske uprave I utvrđeno da se radi o navedenom otuđenom vozilu.

Dana 12.05.2014. godine, u ulici Prve Zeničke brigade, u haustoru zgrade, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane lica B.J., rođenog 1977. godine, iz Zenice, prema licu O.E., rođenom 1992. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo povrede u predjelu abdomena. Od strane službenika uniformisane policije u haustoru zgrade zatečeno je navedeno lice B.J., kod kojeg je pronađen pištolj marke „CZ“ kalibra 7,65 mm, te je isto lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I, dok je povrijeđeno lice O.E., vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, na Odjel hirurškog šoka, gdje je navedeno lice od zadobijenih povreda preminulo. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Maglaj

Dana 11/12.05.2014. godine, u mjestu Liješnica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije Narodne apoteke Maglaj, ispostava Liješnica, odakle je otuđena centralna jedinica i printer. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close