Izvještaj MUP-a ZDK za 12.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 11/12.05.2013. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršeno je krivično djelo teška krađa u fast food „Mersi“, vlasništvo H.M., odakle je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 11.05.2013. godine, u 21,50 sati, u ulici Patriotske lige, u UO „Džek“, vlasništvo S.F., izvršeno je krivično djelo fizičkim napadom od strane B.B. prema H.A., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 11/12.05.2013. godine, u ulici Gazi Husrev-begova, izvršeno je krivično djelo teška krađa u apoteku „Zenit lijek Zenica“, vlasništvo Š.I., iz koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

U periodu od 10. do 12.05.2013. godine, u mjestu Jelah, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo O.A., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 12.05.2013. godine, u 00,55 sati, na regionalnom putu Žepče – Zavidovići, u mjestu Bistrica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka E06-O-509, kojim je upravljao G.S. iz Zavidovića, i putničko motorno vozilo BMW, registarskih oznaka J53-E-355, kojim je upravljao S.T. iz Zavidovića. Tom prilikom, navedeni vozač vozila golf je smrtno stadao, saputnik iz istog vozila, F.I. iz Zavidovića zadobio je teške tjelesne povrede, dok su saputnici u istom vozilu, B.A. i F.E., oba iz Zavidivića, kao i navedeni vozač vozila BMW, zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Istog dana, u 06,10 sati, S.T. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 12.05.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Radovlje, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila passat, registarskih oznaka A17-K-239, kojim je upravljao K.N. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close