Izvještaj MUP-a ZDK za 11.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 11.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 11.12.2014. godine, u mjestu Žičara, od strane T.M. izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, sječom stabla jele koje je palo na elektro napojnu mrežu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 11.12.2014. godine, u ulici Orlovik, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovačku radnju „Mlin“, vlasništvo K.A., iz koje je otuđena određena količina cigareta, alkoholnog pića te prehrambanih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 11.12.2014. godine, na magistralnom putu M-4 u mjestu Rosulje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Ford Fiesta“, registarskih oznaka A16-K-351, kojim je upravljala T.E. iz Tešnja, i putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka O08-T-467, kojim je upravljala D.H. iz Doboja. Tom prilikom, navedeni vozači su zadobili teške tjelesne povrede, dok je K.Dž. iz Tešnja, saputnik u vozilu „Ford Fiesta“, zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close