Izvještaj MUP-a ZDK za 11.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 11.06.2014. godine, u ulici Juraja Neidharta, izvršeno je krivično djelo teška krađa u osam šupa stambene zgrade. Intervencijom službenika uniformisane policije na licu mjesta, sa određenim predmetima koji potiču iz počinjenog krivičnog djela zatečeno je i lišeno slobode lice P.J. iz Zenice, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 11.06.2014. godine, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, od strane lica I.J. iz Zenice izvršeno je krivično djelo posjedovanjem 15,6 grama suhe biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode, te zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 10/11.06.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Sarajevo osiguranje“, iz kojih su otuđena dva monitora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 11.06.2014. godine, na lokalnom putu u mjestu Brce, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka K13-J-952, kojim je upravljao S.Z. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K02-O-246, kojim je upravljao S.M. iz Zenice. Tom prilikom, S.Z., saputnik u vozilu „Fiat“, zadobio je lake tjelesne povrede, dok je S.I., saputnik u istom vozilu, zadobila povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Visoko

Dana 11.06.2014. godine, u mjestu Buci, došlo je do saobraćajne nezgode slijetanjem s kolovoza bicikliste Č.E., koji je tom prilikom zadobio povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 19 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close