Izvještaj MUP-a ZDK za 11.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.05.2014. godine, u 23,15 sati, u ulici Školska, od strane D.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje razbijanjem stakla na kiosku “Tobaco press”, te oštećenjem putničkog motornog vozila marke “Škoda”, registarskih oznaka TA-322-245, vlasništvo H.J. iz Zenice. Navedeni D.A. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 10/11.05.2014 godine, u mjestu Šerići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlaništvo T.H., iz koje je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 11.05.2014. godine, u 12,50 sati, na putu M-17 u mjestu Topčić Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

putničko motorno vozilo marke “Opel-Astra”, registarskih oznaka E66-K-058, kojim je upravljao Ž.M. iz Zenice,

teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka T53-J-168, kojim je upravljao D.N. iz Kiseljaka, i

putničko motorno vozilo marke “VW-Golf”, registarskih oznaka E63-K-566, kojim je upravljao G.S. iz Zenice.

Zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi, navedeni Ž.M. je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je oko 14,00 sati, preminuo usljed nastalih povreda. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.
Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close