Izvještaj MUP-a ZDK za 11.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10/11.03.2014. godine, u mjestu Stranjani, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW-Golf”, registarskih oznaka O82-M-542, vlasništvo F.D. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Breza

Dana 11.03.2014. godine, u ulici Žrtava genocida Srebrenice, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka O42-A-731, kojim je upravljao M.H. iz Kaknja. Kontrolom je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close