Izvještaj MUP-a ZDK za 10.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je devet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09/10.11.2013. godine, u mjestu Brce, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo K.Dž., iz koje su otuđeni TV prijemnik i DVD uređaj. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Breza

Dana 10.11.2013. godine, u mjestu Mahala, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo ford-eskort, registarskih oznaka E60-M-329, kojim je upravljao M.N. iz Breze, kojom prilikom je utvrđeno da registarska tablica ne pripada navedenom vozilu. Policijski službenici su nastavili dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close