Izvještaj MUP-a ZDK za 10.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 10.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 16 slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zavidovići

Dana 10.08.2014. godine, u ulici Stjepana Radića, od strane službenika uniformisane policije izvršeno je legitimisanje i pregled lica Ć.Dž. iz Zavidovića, kojom prilikom je kod lica pronađen jedan paketić sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 10.08.2014. godine, u mjestu Begov Han, došlo je do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom između S.E. iz Zenice i H.B. iz Žepča, kojom prilikom je S.E. zadobio teške tjelesne povrede, dok je H.B. zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close