Izvještaj MUP-a ZDK za 10.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.03.2014. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, od strane lica S.A. i S.M., oba iz Zenice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u putničko motorno vozilo marke “VW-kombi”, registarskih oznaka A98-T-326, vlasništvo H.M. iz Zenice. Policijski službenicu Policijske stanice Centar su navedena lica zatekli u izvršenju navedenog krivičnog djela, te ista lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje radi kriminalističke obrade.

U periodu od 07.03. do 10.03.2014. godine, u mjestu Klopče, na repetitoru “Klopačke stijene”, vlasništvo preduzeća “Elektroprivreda BiH”, izvršeno je krivično djelo teška krađa, kojom prilikom su otuđena tri antenska kabla, određena količina stubova željezne ograde i neutvrđena količina leđobrana sa ljestava. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 09/10.03.2014. godine, u mjestu Uvorići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sportsku kladionicu „BH Play“, iz koje je otuđena određena količina novca i dva televizora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 10.03.2014. godine, u mjestu Čatići-Polje, od strane nepoznatog lica izvršena je paljevina parkiranog putničkog motornog vozila marke „Renault-Laguna“, registarskih oznaka K30-J-683, vlasništvo K.Š., kojom prilikom je na vozilu pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Požar su lokalizovali policijski službenici i vlasnik navedenog vozila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj i inspektora za protivpožarnu zaštitu MUP-a ZDK.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close