Izvještaj MUP-a ZDK za 09.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.11.2012.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, gdje su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 09.11.2012. godine u 14,15 sati u ulici Sarajevska bb, općina Zenica, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je PMV marke “Lancija” reg. oznaka O90-T-229 kojim je upravljao K.S. iz Zenice, prilikom pregleda vozila u prtljažniku je pronađeno sedam metalnih poklopaca od šahtova. K.S. lišen je slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, dok je PMV marke “Lancija” izmješteno na službeni parking PU I. Izvršen uviđaj.

Dana 09.11.2012. godine oko 20,30 sati u Ulici Masarikova broj 58, općina Zenica, izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici međusobnom tučom između K.F. i njenog sina A.M. koji su zadobili lake tjelesne povrede konstatovane u KB Zenica. Izvršen uviđaj.

Kakanj

Dana 09.11.2012. godine u 16,55 sati u mjestu Brnj, općina Kakanj, od strane A.M. iz Kaknja izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti pucanjem iz lovačke puške sačmarice marke “CZ”, gdje je tom prilikom došlo do ranjavanja psa, vlasništvo G.I. Od A.M. privremeno oduzeta lovačka puška, o čemu je sačinjena potrebna dokumentacija. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi, dva lica zadobila su lake tjelesne povrede.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close