Izvještaj MUP-a ZDK za 09.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 08/09.04.2014. godine, u ulici Stara čaršija, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sportsku kladionicu “5 plus”, iz koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 09.04.2014. godine, u mjestu Kamberović polje, u prodavnici „DM“, od strane S.D. i V.E., oba iz Zenice, izvršena je krađa određene količine kozmetičkih sredstava. Navedena lica su lišena slobode, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 08/09.04.2014. godine, u mjestu Muhašinovići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.Š., iz koje je otuđena motorna pila, te određena količina elektro alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 08/09.04.2014. godine, u mjestu Donji Kakanj, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat, registarskih oznaka E71-T-422, vlasništvo A.E. iz Kaknja. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close