Izvještaj MUP-a ZDK za 09.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, naročito drskim ponašanjem, nepostupanjem po naređenju i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09.01.2014. godine, u mjestu Hece, od strane lica T.M. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo krivotvorenje isprave. Navedeno lice je upravljalo motociklom marke “Crazzy”, registarskih oznaka 468-K-448, za koje oznake je provjerom u bazi podataka utvrđeno da ne pripadaju motociklu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 09.01.2014. godine, u Policijsku stanicu Olovo obratio se D.B. iz mjesta Lišci, općina Olovo, i prijavio da je dana 07/08.01.2014. godine, u njegovom privatnom posjedu u mjestu Lavšići, od strane nepoznatog lica posječeno šest stabala bjelogoričnog drveta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close