Izvještaj MUP-a ZDK za 08.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 08.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zavidovići

Dana 08.07.2013. godine, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, od strane M.M. iz Zavidovića izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje, tako što je fizički napao lice S.M. iz Zavidovića, koje je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede. Službenici uniformisane policije su lice M.M. lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

U periodu od 06. do 08.07.2013. godine, u ulici 1. mart, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „B-NMS“ d.o.o. Sarajevo, PJ Maglaj, odakle je otuđena određena količina novca, raznog alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 08.07.2013. godine, na regionalnom putu Perkovići – Novi Šeher, u mjestu Ozimica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka A28-M-780, kojim je upravljao P.M. iz Žepča, i motocikl keeway, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao K.M. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close