Izvještaj MUP-a ZDK za 08.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 08.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 07/08.05.2014. godine, u ulici Hadžije Mazića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW-Passat”, registarskih oznaka 1056YR01, vlasništvo N.A. iz Zenice. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08.05.2014. godine, u ulici Bilimišće, u sportskoj dvorani, izvršena je krađa dva mobilna telefona, vlasništvo K.N. i H.A. Istog dana, intervencijom službenika uniformisane slobode je lišen T.M. iz Tešnja, kod kojeg su pronađeni otuđeni telefoni. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

U toku noći 07/08.05.2014. godine, u mjestu Jelah, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Violeta“, iz koje je otuđena metalna kasa u kojoj se nalazila određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 08.05.2014. godine, na regionalnom putu Visoko-Kiseljak u mjestu Podtušnjići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka M93-T-170, kojim je upravljao B.E. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobila je suvozač D.A. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close