Izvještaj MUP-a ZDK za 08.01.2015.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 08.01.2015

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 08.01.2015. godine, u Policijsku stanicu Kakanj obratio se K.M. iz Kaknja i prijavio da je od strane B.A. iz Kaknja, u ulici Mehmeda Skopljaka, iz trgovačke radnje u vlasništvu prijavitelja, otuđeno 10 kutija cigareta. Službenici uniformisane policije pronašli su lice B.A., te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta je izvršen uviđaj.

Tešanj

Dana 08.01.2015. godine, na regionalnom putu Prnjavor-Novi Šeher, u mjestu Vukovo, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 072-E-726, kojim je upravljao Š.A. iz Tešnja. Pregledom suvozača A.T. iz Tešnja, pronađena je pvc vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. A.T je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close