Izvještaj MUP-a ZDK za 07.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 07.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 06/07.11.2012. godine, u ulici Muftije Šemsekadića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo S.S., iz kojeg su otuđeni laptop i kino projektor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 07.11.2012. godine, u ulici Aleja šehida Resula, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo G.E., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 07.11.2012. godine, u Policijsku stanicu Maglaj obratio se M.A. i prijavio da je u proteklih desetak dana, u mjestu Gornji Ulišnjak, izvršena teška krađa u planinarsku kuću, vlasništvo Planinarskog društva „Smajlovac“ iz Maglaja, iz koje je otuđena peć, te određena količina alata. Izvršen je uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 07.11.2012. godine, u mjestu Ljeskovica, na benzinskoj pumpi „Zovko“, od strane lica I.Z. izvršeno je krivično djelo nelegalnim posjedovanjem vatrenog oružja-pištolja, sa četiri komada municije kalibra 7,65 mm. Navedeno lice je lišeno slobode te zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Kakanj

Dana 07.011.2012. godine, u mjestu Križ, od strane službenika uniformisane policije i istražitelja Policijske stanice Kakanj pronađen je motokultivator marke „Labin“, vlasništvo B.Š. iz Kaknja, a koji je otuđen dana 05/06.11.2012. godine. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je motokultivator vraćen vlasniku.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close