Izvještaj MUP-a ZDK za 07.08.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 07.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 07.08.2014. godine, u ulici Branilaca Bosne, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Premium Assistance“, iz kojih je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 06/07.08.2014. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka E65-J-106, vlasništvo A.R. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 07.08.2014. godine, u mjestu Varda, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A49-M-328, kojim je upravljao B.A. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja bez odgovarajuće dokumentacije. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close