Izvještaj MUP-a ZDK za 07.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 07.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

U toku noći 06/07.03.2013. godine, u ulici Londža, izvršena je krađa jedne nadzorne kamere, vlasništvo banke „Hypo-Alpe-Adria”. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 07.03.2013. godine, u ulici Dr. Abdulaziza-Aska Borića, u UO „Miami“, od strane nepoznatog lica izvršen je fizički napad na Č.A. iz Kaknja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 07.03.2013. godine, u ulici Crkvice, od strane službenika uniformisane policije uočena su dva lica kako odbacuju od sebe nepoznate predmete. Prilikom legitimisanja istih utvrđeno je da se radi o A.K. i O.E., oba iz Zenice, dok su izvršenim pregledom užeg lokaliteta pronađena dva paketića od alufolije u kojima se nalazila zeljasta materija bruto težine 2,5 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, a od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Kakanj

Dana 07.03.2013. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo H.A., iz kojeg je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Visoko

Dana 07.03.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Čekrekčije, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat-punto, registarskih oznaka K63-A-243, kojim je upravljao Č.H. iz Visokog, i pješak Z.E. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Službenici Policijske stanice Visoko izvršuli su uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close