Izvještaj MUP-a ZDK za 06.11.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 06.11.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.11.2014. godine, u 23,15 sati, u ulici Zacarina, od strane službenika uniformisane policije izvršeno je legitimisanje i pregled lica B.I. iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronađena tri paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

U toku noći 05/06.11.2014. godine, na lokalitetu Površinskog kopa „Vrtlište“, izvršena je krađa kablova sa dva elektro aparata za zavarivanje, vlasništvo RMU Kakanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 06.11.2014. godine, u ulici Orlovik, policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica: Ć.D., S.S., R.O., K.E. i M.S., svi iz Žepča, kod istih pronašli dvije najlon vrećice u kojima se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close