Izvještaj MUP-a ZDK za 06.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 06.08.2013.

JAVNI RED I MIR 

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET 

Zenica   

Dana 06.08.2013. godine, u ulici Saliha Skomorca, izvršena je teška krađa u podrum kuće vlasništvo D.A., iz kojeg su tom prilikom otuđena jedna ručna kolica, te određena količina kablova i električnog alata. Od strane službenika policije se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju ove teške krađe. 

Visoko 

Dana 05.08.2013. godine, oko ponoći, u ulici Patriotske lige, izvršena je krađa putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka 943-E-631, vlasništvo S.N.. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, koji poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela. 

Breza 

Dana 05.06.2013. godine, u ulici Salke Bešlagića, prilikom intervencije policijskih službenika, od strane lica: M.B., rođen 1992. godine i M.E., rođen 1950. godine, izvršen je fizički napad na policijske službenike Policijske stanice Breza B.M. i M.N.. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Breza, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a na mjestu izvršenog napada je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.  

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojim nezgodama nije bilo povrijeđenih, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close