Izvještaj MUP-a ZDK za 06.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 06.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 06.03.2013. godine, u ulici Reisa Čauševića, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa na naročito drzak način zlatne ogrlice sa vrata M.A. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 06.03.2013. godine, u ulici Londža, u prodavnici „Seka i braco“, od strane dva maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom iste, kojom prilikom je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Žepče

Dana 06.03.2013. godine, u mjestu Begov Han, izvršena je krađa četiri metalna tega sa stuba kontaktne mreže, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Vareš

Dana 06.03.2013. godine, u ulici Zvijezda, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke “Stayer”, registarskih oznaka J29-K-101, vlasništvo preduzeća “Centrotrans” Sarajevo, kojim je upravljao O.H. iz Vareša, i pješak L.J. iz Vareša, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Vareš.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close