Izvještaj MUP-a ZDK za 06.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 06.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, naročito drskim ponašanjem i fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 06.01.2014. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane P.J. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo teška krađa iz putničkog motornog vozila marke „VW Golf“, registarskih oznaka K48-J-399, vlasništvo K.S. iz Zenice. Navedeni izvršitelj krivičnog djela je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 06.01.2014. godine, u ulici Tabhanska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Vi-turs“, vlasništvo Z.E., iz kojih je otuđen laptop. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close