Izvještaj MUP-a ZDK za 05.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.10.2013. godine u 04,45 sati u ul. Masarikova br.66 na vjerskom objektu, crkva “Sveti Ilija” izvršeno je krivično djelo oštečenje tuđe stvari, razbijanjem tri staklena dijela na prozoru i staklenog panoa. Intervencijom službenika uniformisane policije, u ul. Dr. Abdulaziza Aska Borića slobode su lišeni izvršioci B.A. K.S. i J.S. svi iz Zenice. Navedena lica zadržana u prostorijama za zadržavanje, sačinjena propratna dokumentacija. Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I. Upoznat tužilac.

Tešanj

Dana 05.10.2013. godine u 15,10 sati obavještena je PS Tešanj da je u zadnjih dvadeset dana u mjestu Ljetinić izvršena teška krađa u kuću vl. A.M. Otuđena bušilica, dvije česme i tastatura računara. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Tešanj. Upoznat tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi, dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Maglaj

Dana 04.10.2013. godine u vremenu od 23,15 do 23,30 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice zbog saobraćajne nezgode saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen, od 23,30 do 01,15 sati odvijao se naizmjenično sporednim putem uz Magistralni put jednom saobraćajnom trakom te je od  01,15 sati saobraćaj normalizovan.

Na ostalim putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI  I  EKSPLOZIJE

Na području Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close