Izvještaj MUP-a ZDK za 05.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Tešanj

U toku noći 04/05.08.2013. godine, u mjestu Jelah, izvršena je teška krađa u kancelarije firme “Obnova” d.o.o. Tešanj, iz koje je tom prilikom otuđen novac. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, koji poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 05.08.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Orašac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka T20-K-929, kojim je upravljao H.N. i motocikl marke “Yamaha”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao A.A. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Visoko. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još dvadesetdevet saobraćajnih nezgoda, u kojim je pet lica lakše povrijeđeno, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close