Izvještaj MUP-a ZDK za 05.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.03.2014. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane K.E. izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke “VW-Golf”, registarskih oznaka 362-M-454, vlasništvo H.S., iz kojeg je otuđen jedan CD plejer i zadnja polica sa zvučnicima. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama.

Kakanj

U toku noći 4/5.03.2014. godine, u mjestu Povezice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u alatnicu firme „Kakanj Mont“, iz koje je otuđena određena količina raznog alata i drugih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close