Izvještaj MUP-a ZDK za 05.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.01.2012.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, dva lica zadobila LTP.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica   

Dana 03.do 05.01.2013.godine u vremenu od 16,00 do 14,20 sati u ul.Velika broda br.60 izvršena je teška krađa u kuću vl.M.I.Otuđena određena količina vodomaterijala.Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I.

Tešanj

Dana 04/05.01.2013.godine u mjestu Jelah, izvršena je teška krađa u kuću vl.K.A.Otuđena određena količina novca i zlatnog nakita.Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u tri SN, tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. Sačinjene službene zabilješke o izvršenim uviđajima SN.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području MUP-a ZDK saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI  I  EKSPLOZIJE

Zavidovići

Dana 05.01.2013.godine oko 10,30 sati u ul.Jusufa Polića došlo je do požara stana vl.B.S. iz Zavidovića.Požar lokalizovan od strane vatrogasne jedinice Zavidovići.Nije bilo povrijeđenih lica, nastupila je materijalna šteta.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Zavidovići i inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a Ze-Do kantona.Upoznat tužilac.

Na području MUP-a ZDK nije bilo eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close