Izvještaj MUP-a ZDK za 04.11.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 04.11.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

U toku noći 03/04.11.2014. godine, na Željezničkoj stanici u Visokom, izvršena je krađa dizel goriva iz radne mašine, vlasništvo preduzeća „Željeznice FBiH“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 04.11.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo P.T., iz kojeg je otuđena određena količina novca, zlatnog nakita, te drugih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Olovo

Dana 04.11.2014. godine, u mjestu Paklenik, policijski službenici su izvršili pregled putničkog motornog vozila marke „Fiat“, registarskih oznaka J49- M-411, i lica koja su se nalazila u istom: I.E., H.S., Z.A. i M.A., svi iz Kalesije. Tom prilikom, pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te više medicinskih šprica. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 04.11.2014. godine, u mjestu Željezno Polje, došlo je do prevrtanja traktora marke „Zetor“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao T.V., rođen 1974. godine, koji je na licu mjesta smrtno stradao. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close