Izvještaj MUP-a ZDK za 04.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 04.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 04.08.2013. godine, u ulici Sandžačka broj 3, izvršena je krađa u pokušaju pneumatika sa putničkog motornog vozila marke “Fiat”, vlasništvo Š.H. iz Zenice. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na utvrđivanju bitnih činjenica i dokumentovanju krivičnog djela.

Dana 04.08.2013. godine, u ulici Crkvice , izvršena je teška krađa u prostorije udruženja “Utjeha”, odakle su otuđeni centralna jedinica, dva skener aparata i određena količina prehrambenih artikala. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Dana 04.08.2013. godine, u 21,05 sati, u “Staroj jami” Rudnika mrkog uglja Zenica, dogodila se nesreća, nakon čega je šest rudara prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći. Od zadobijenih povreda smrtno je stradao rudar S.A., rođen 1982. godine, 2 rudara su teže povrijeđena, 2 rudara su zadobila povrede neutvrđenog stepena, dok kod jednog nisu konstatovane povrede. Na mjestu nesreće je izvršen uviđaj od strane Federalnog inspektora za rudarstvo i službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica, po čijem nalogu će biti poduzimane mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i uzroka ove nesreće.

Žepče

U toku noći 03/04.08.2013. godine, u mjestu Brezovo Polje, sa željezničke pruge, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa 200 metara bakarnog užeta vlasništvo “Željeznica Federacije BiH”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, a o izvršenom krivičnom djelu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 04.08.2013. godine, u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Porsche”, registarskih oznaka 892-J-505, kojim je upravljao H.E. iz Visokog i zaprežno vozilo kojim je upravljao P.N. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close