Izvještaj MUP-a ZDK za 04.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 04.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 04.06.2014. godine, u naseljenom mjestu Donja vratnica, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Fiat”, registarskih oznaka J96-K-292, kojim je upravljala K.S. iz Visokog, te je prilikom kontrole ustanovljeno da navedene registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu, nakon čega su iste privremeno oduzete od strane policijskih službenika, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela “ Krivotvorenje isprave” iz člana 373. KZ FBiH nastavljaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 04.06.2014. godine, u 20,50 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko obratio se građanin L.D. iz Visokog i tom prilikom prijavio da je na njegovu kuću bačena zapaljiva smjesa i da je lice K.E. iz Visokog, koje se nalazilo u vozilu, pucalo iz vatrenog oružja u pravcu prijavitelja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, a istog dana, u 21,50 sati, policijski službenici su locirali i lišili slobode lice K.E., nakon čega je zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devetnaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close