Izvještaj MUP-a ZDK za 04.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 04.05.2013.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir narušen u jedanaest slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 04.05.2013 god. u 02,40 sati u Zenici u ul. Talića brdo 11 izvršeno je KD TK u internet klub “VISION”. Po dojavi dva NN lica razbili staklo na ulaznim vratima,  ušli kroz načinjen otvor, a zatim iz prostorije i staklenog ormara  otuđilo 3 laptopa marke “HP”, 1 laptop marke Compac”, 1 laptop marke “IBM”. Na LM izašla patrola policije kao i radnik internet kluba Talić Amir. Uviđaj izvršili policijski službenici OKP PU I.

Dana 03/04.05.2013 godine u vremenu od 22,00 do 08,00 sati izvršena je teška krađa u pokušaju u Bijelu džamiju u Zenici u ul. M.Čauševića. NN lice ili više njih je razbilo prozor na prizemlju te u jednom dijelu-podrumu izvršilo premetačinu stvari bez otuđenja predmeta, uviđaj izvršili policijski službenici PU I, OKP.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 8 SN, u jednoj SN jedno lica zadobila teške tjelesne povrede.

Visoko

Dana 04.05.2013 god. oko 17,55 sati na lokalnom putu u mjestu B.Mahala općina Visoko dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: B.R. sa PMV marke Golf reg.broja 073-M-458 i pješak B.V. rođ. 2008. godine, nastanjena u mjestu B.Mahala. U ovoj nezgodi B.V. je zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane od strane dež.ljekara HP DZ Visoko, te je nakon ukazane prve pomoći upućena u KB Zenica na dalje lijećenje. Uviđaj izvršen od strane policijskih službenika krim. policije uz upoznavanje dežurnog tužioca KT Zenica.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close